Biografie

Ik ben Marleen Meijer – Lousberg.

Ik heb in 1985 mijn diploma voor fysiotherapie behaald, waarna ik met veel plezier als fysiotherapeute heb gewerkt: onder anderen ruim 11 jaar in een particuliere praktijk en 7 jaar in een verpleeghuis. Ook heb ik 3 jaar gewerkt als docente zwangerschapsbegeleiding (voor en na de bevalling) bij Careyn, het voormalige Zorg en Welzijn. En tevens 3 jaar als docente hartrevalidatie bij Post-Capri.


Intussen had ik de 4-jarige post-HBO beroepsopleiding Acupunctuur voltooid bij Nei Tsjing te Utrecht en kon ik een praktijk voor klassieke acupunctuur starten. De praktijk 't Tij draait nu ook alweer sinds 1998. In beide beroepen heb ik stagiaires begeleid en lezingen gegeven.

N.B. Het 20-jarig jubileum van de acupunctuurpraktijk op 1 mei 2018 was een grandioze dag! Bedankt iedereen!


Met evenveel plezier volg ik de nascholingen die de beroepsvereniging NVA verplicht stelt. Hierbij heb ik o.a. 4 jaar Medical Qi Gong gevolgd, een bewegingsleer die de mens ook holistisch benadert, bij Shenzhou Open University of TCM te Amsterdam, met Jos Zijlstra en Dr. Weixiang Wang als docent. Deze specialisatie past zo goed bij acupunctuur, dat ik sinds 2009 hierin ook cursussen organiseer.
In 2000 volgde ik een jaaropleiding Tuina en energetische massage voor acupuncturisten in Utrecht bij Dr. Yi Fan Yang. Deze massage en mobilisatietechnieken zijn geschikt voor alle leeftijden, van baby tot volwassene.
In 2006 was mijn studiereis naar het TCM-hospital van Qing Dao in China. Dit is een modern ziekenhuis met Traditioneel Chinese Geneeskunde. Een geweldige en leerzame tijd.


De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur ( = NVA) is een beroepsorganisatie van kwaliteit waar ik, met gepaste trots, lid van ben. Zij staat garant voor handhaving van kwaliteit en deskundige behandeling. Ook reglementen over o.a. ethiek, hygiëne, steriliteit en nascholing waarborgen deze kwaliteit.