Ervaringen

Om de goede resultaten van acupunctuur duidelijk te maken, hebben enkele behandelde mensen schriftelijke toestemming verleend, om hun ervaringen op deze website te publiceren. Dank je wel hiervoor!


Ten einde raad waren mijn vrouw en ik over het bedplasprobleem van onze zoon van 10 jaar. Op vakantie op een camping was het werkelijk een drama. Bijna iedere nacht was het prijs, slaapzak nat en iedereen vroeg op.We hadden het hele reguliere traject betreffende bedplassen doorlopen. Ook een plaswekker bracht geen uitkomst en wij schrokken van de medicijnen / hormonen die de volgende stap zouden zijn. Onze zoon is toen van 3 oktober tot 20 november bij acupunctuur onder behandeling geweest. Naalden in combinatie met massages die wij ook thuis met hem moesten doen.

Het is nu begin februari, wij masseren onze zoon niet meer en het gaat super!! Helemaal droog. Zonder problemen kan hij nu eens logeren zonder dat voor hem gênante problemen voordoen. Hij komt zelf uit zijn bed als hij ’s nachts moet plassen en slaapt veel minder diep, wat de grootste oorzaak van zijn probleem was.

Het blijft voor ons steeds weer een wondertje als een acupunctuurbehandeling zo goed slaagt. Onze dank en vooral van onze zoon, gaat uit naar Mw. Meijer. Ton & Yvette.


De eerste afspraak was met een zweepslag in mijn kuit. Bijna niet kunnen lopen en na de behandeling weer plat kunnen staan. Het blijft een soort van wonder.

Naast deze symptoombestrijding vind ik het altijd ook prachtig dat via pols en tong een algehele conditie wordt ‘vastgesteld’. Deze klopt dan ook en geeft me weer stof om even goed over m’n dagelijkse bezigheden na te denken. En dan vervolgens ook te proberen te veranderen. Onze gesprekken helpen daar ook bij.

Deze keer kwam ik ook om een beetje energie op te doen. En het helpt. Ik slaap beter, waardoor ik meer energie heb op een dag. Heel fijn om bij je onder behandeling te zijn. Bedankt. Marianne.


Een golfarm: hoe eenvoudig kan een oplossing zijn, die anderen niet voor elkaar kregen. Alle prikjes die je mij gaf, waren fijne prikkelingen. En ziehier, na zo'n 7 behandelingen kan mijn arm bijna weer gebruikt worden zoals het zou moeten. Zover bedankt voor je input op allerlei vlakken. Ik hoef niet te worden overtuigd. dat anderen er niet voor open staan vind ik heel erg jammer. Thanks, Rick Holleman.


Een paar jaar geleden ben ik voor het eerst gekomen met menstruatieklachten. In het begin kwam ik iedere week en langzaam aan zaten er steeds langere periodes tussen, zodat mijn lichaam de menstruatie weer zelf moest gaan regelen. En nu gaat het zo goed, dat we gaan proberen om het helemaal zelf te doen. Best wel spannend hoor.

De behandelingen heb ik zelf altijd als zeer prettig ervaren, af en toe wat minder, maar dat hoort er ook bij. Dus, dank je wel, Marleen en nog heel veel plezier met je praktijk en dat je nog veel mensen blij zult maken. Hartelijke groeten van Claudia.


Bij deze wil ik je hartelijk bedanken voor de behandeling tegen reisziekte. Dit was voor mij de eerste keer dat ik in aanraking ben gekomen met acupunctuur. Ik was nogal bang voor naalden e.d. maar daar ben ik ook overheen, want eigenlijk stelt het niet veel voor, de naaldjes zijn erg klein. Ook wil ik je bedanken voor de goede raad en oefeningen. Ik heb een prima vakantie gehad en een rondreis van 5500 km gemaakte en ben niet 1 keer ziek, zwak of misselijk geweest. Ook heb ik geen primatour of iets dergelijks ingenomen, want daar wordt je slaperig van en het is niet de bedoeling dat je slaapt in een bus op een rondreis, want dan mis je erg veel. Ik zal iedereen die last heeft van reisziekte aanbevelen bij jou langs te gaan. Wat is het heerlijk om niet ziek te worden in een bus of auto!!! Met vriendelijke en dankbare groet, Rick Rapmund.


Ongeveer twee jaar geleden kreeg ik steeds meer last van een pijnlijke elleboog, dit belemmerde mij steeds meer in mijn werkzaamheden als monteur. De huisarts stelde de diagnose tenniselleboog en besloot mij een injectie in mijn elleboog te geven, dit verminderde de klachten, maar voor korte duur. Hierna adviseerde de huisarts mij om naar de fysiotherapeut te gaan, maar na twee sessies van zes weken had ik nog weinig vooruitgang geboekt.

Tijdens het uitlaten van de honden raakte ik in gesprek met een andere hondenbezitter, en hoe raar kan een balletje rollen…. zijn vrouw bleek een praktijk voor acupunctuur te hebben. Zo kwam ik in contact met Marleen Meijer-Lousberg. Zij heeft mij zeven keer behandeld met acupunctuur. Na vier behandelingen was mijn elleboog al minder pijnlijk en na de 7e keer kon de behandeling worden afgerond, omdat ik mijn elleboog weer zonder pijn kon gebruiken. Marius.


Ik ben begonnen met acupunctuur met de instelling,’’baat het niet schaad het niet.’’

Ik ben al heel mijn leven bekend met hooikoortsklachten in het seizoen. Maar dit jaar zelfs met dagelijks medicijnen innemen had ik nog heel veel klachten zoals, niezen, loopneus en rode jeukende ogen.

Vanaf de eerste behandeling merkte ik gelijk op dat de klachten die ik had, nog maar minimaal waren.

Na 5 behandelingen kan ik zeggen dat het echt wel  degelijk geholpen heeft. Mijn medicijnen neem ik niet meer dagelijks in, alleen bij erge klachten als ze zich toch soms nog voor doen. Maar dat is op 1 hand te tellen. 

Acupunctuur is een aanrader. M.v.g. Gerwin Nobel.


Tien jaar geleden heb je me zo goed geholpen. Ik snap achteraf ook niet, dat ik niet zelf aan jou gedacht heb toen ik met longproblemen zat. Ik ben dan ook letterlijk naar je toe gebracht door mijn man. Ik voelde me leeg en doodop. Jij kon dat voelen. Heel bijzonder. Bij jou knapte ik op. Iedere week voelde ik me energieker worden. Acht behandelingen heb ik gehad. Vanaf de hele dag ziek thuis zitten tot weer volledig aan het werk zijn. Volgende keer als ik je nodig heb zal ik niet meer zo lang wachten. Je hebt me geweldig geholpen. Dank je wel. Carla.


Vanwege ‘RSI’-klachten ben ik bij je gekomen op advies van een vriendin. Ik heb alle behandelingen als zeer plezierig ervaren. De naaldjes plaatsen viel erg mee, eigenlijk voelde ik dat amper. Je was erg duidelijk in je uitleg. De gesprekken heb ik als erg plezierig ervaren en me nog meer bewust gemaakt om goed voor je lichaam te zorgen. Heel veel dank voor alles, je hebt me erg goed geholpen! Groetjes, Willemijn.


Ik heb al jaren last van eczeem aan m’n handen, maar in december 2010 kreeg ik ook last van eczeem aan mijn gezicht, armen, rug, heupen, billen, benen en voeten. Het jeukte zodanig erg (het stond letterlijk in de fik), dat ik erg wanhopig was. Ik heb het nooit zo gehad op naalden (ooit heeft een chirurg me erg pijn gedaan met een verdovingsnaald), maar ik was zo wanhopig dat ik alles wel uit wilde proberen.

Via mijn buurvrouw kwam ik aan Marleen (Marleen had haar ook erg goed geholpen). De naalden zijn me 100% meegevallen, je voelt ze alleen met inbrengen en daarna niet meer. Ik voelde warme gloed door m’n lichaam heen trekken, een erg prettig gevoel. Marleen legt het uit dat dat je energiebanen zijn die weer gaan stromen. Ik kreeg ook voedingsadvies.

Heel geleidelijk nam de jeuk af en ook m’n eczeem. Alleen m’n handen en soms m’n gezicht zie je nog een beetje, de rest van m’n lichaam is schoon. Ik moet zeggen dat ik ook veel meer energie begin te krijgen. Ik ben namelijk jarenlang erg ziek geweest en m’n lichaam was daar nog steeds erg moe van (sarcoïdose). En elke maand voel ik mijn energie toenemen, waardoor ik ook weer meer kan werken en daarnaast nog leuke dingen kan doen.

Ik heb ook leefstijl adviezen gekregen, waardoor ik meer in balans ben. Dus alles bij elkaar wou ik dat ik eerder aan acupunctuur was begonnen. Maar ja, beter laat dan nooit. Marleen, bedankt voor alles! Esther.